Jussilan kaikki tuotantoeläimet ovat luomussa. Tämä tarkoittaa sitä että eläimet saavat elää mahdollisimman lajityypillistä elämää laumoissa ja ulkoillen. Useimmat asustavat kylmäpihatoissa, joista on pääsy laitumelle tai tarhaan vuodenajasta riippuen. Eläimet myös syövät luonnonmukaisesti tuotettua rehua - eikä niiden tuottamisessa ole käytetty kemiallisia torjunta tai lannoitusaineita.

LEHMÄT


Jussilan lehmät ovat kaikki alkuperäiskarjaa eli tarkemmin sanottuna lapinlehmiä ja itäsuomenkarjaa eli kyyttöjä. Molemmat rodut ovat suomessa edelleen uhanalaisia vaikka kannat ovatkin kasvussa. 
Lapinlehmät ovat yleensä väritykseltään valkoisia ruskein tai mustin merkein kuten kuvassa poseeraava Dii. Itäsuomenkarja on lempinimensä mukaisesti väritykseltään kyyttö eli kyljet ovat tummat ja selkäpii sekä vatsanalus valkoisia. Molemmat rodut ovat tunnettuja terveydestään, sitkeydestään ja pitkäikäisyydestään. Lehmistä vanhin onkin jo yli parikymppinen.

LAMPAAT


Monenkirjavat lampaat ovat kaikki suomenlampaita. Yleisintä väriä valkoista ei laumasta löydy tällä hetkellä yhtään vaan värikirjo koostuu mustista, ruskeista ja harmaista määkijöistä. Keväisin lauman koko vähintään tuplaantuu, kun karitsointikausi alkaa. Honteloiden karitsoiden touhuilua onkin mukava seurata töiden lomassa.  Saattavatpa vanhemmat lammasmammat tulla kerjäämään rapsutuksia ja herkkujakin.


Kesäisin eläimet laiduntavat suurella yhteislaitumella jossa kaikki tulevat keskenään toimeen mainiosti. 


Kuvassa yksi vanhimmista lammasmuoreista: Jade.

VUOHET


Vekkulit suomenvuohet ovat todellisia riiviöitä. Niille ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen, varsinkin puutarhan aidan. 


Vuohia on tällä hetkellä nelisen kappaletta ja kaikille odotetaan kilejä kesäksi. Pienet kiipeilijähurjapäät ovat erityisen viehättyneitä autoista, eli jos vuohia on näköpiirissä, kannattaa auto ajaa ylös talon pihaan asti.


Ylimääräinen maito käytetään tilalla itse tai pienten karitsoiden lisämaitona.

KANAT


Kanat tepastelevat tohkeissaan ympäriinsä tipujensa kanssa ja opettavat pienokaisilleen parhaat kuopsuttelupaikat. Kukot taasen huoltavat kanojaan ja tarjoilevat herkullisia matoja, kun sellaisia löytävät. 

Aamuisin navetalta raikaa kukkojen kiekuna ja pä

KOIRAT


Tilan vahdit ovat molemmat suomenlapinkoiria. Riistan värinen Pipsa sekä soopeli Pami hyppelevät vieraita vastaan rapsutuksia kerjäten. Siro Pipsa on paimensukuinen ja Pami näyttelylinjainen. 

KISSAT


Kuten muutkin eläimet, myös kissat ovat maatiaisia. Yhteensä niitä löytyy tilalta neljä: kuvassa näkyvä Kleopatra sekä sen pentu Niki ja kilpikonnakuvioinen Vilma pentunsa Tiikerin kanssa. Kleopatra on tilan hiiritilaston ehdoton johtaja ja se onkin aivan erinomainen hiirikissa.

Pentuja syntyy silloin tällöin ja kesäisin tilalla telmiikin yleensä pentue tai kaksi.